Reţeaua Transport-in-comun.ro: Trenuri, Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Constanţa, Craiova, Feteşti, Ploieşti, Săcele, Sibiu, Slatina, Târgovişte, Târgu-Jiu, Tulcea

Secţiunea internatională / The international section

 

Termeni si condiţii de utilizare a site-urilor

(Rules and conditions for using these sites for English version scroll down)

 

Atenţie! Acest text suferă modificăti frecvente, vă rugăm să-l recitiţi regulat!

(Warning! This page suffers frequent changes, please check it with regularity!)

(Valabil de la / Valid from: 10.10.2012) 

 

RO

 

A. Consideraţii generale

1. Prin SITE-uri se va înţelege toată ,,familia” de site-uri: www.transport-in-comun.ro şi anume: http://transport-in-comun.ro/ , www.transportromania.trei.ro , http://www.brasov-transport.uv.ro/ , http://www.transport-braila.uv.ro , http://www.transportbucuresti.trei.ro/ , http://www.transport-constanta.110mb.com/ , http://www.craiova.pluto.ro/ , http://www.transportploiesti.trei.ro/ , http://www.sacele-transport.uv.ro/ , http://www.transport-slatina.uv.ro/ , http://www.transport-targoviste.uv.ro , http://www.targu-jiu.uv.ro/ , http://www.transport-tulcea.uv.ro/, http://www.thessaloniki.uv.ro/ , http://www.sibiu.trei.ro/ , http://www.trenuri.uv.ro şi toate subdomeniile lor.

 

2. Vizitarea oricărui site dintre cele enumerate mai sus presupune acceptarea necondiţionată a tuturor termenilor şi condiţiilor pezentate în această pagină. În cazul în care nu sunteţi de acord cu oricare din aceste prevederi, vă rugăm să încetaţi a vizita SITE-urile.

 

3. Unele pagini pot avea termeni şi condiţii de utilizare diferite de cele prezentate în această pagină. În cazul în care o pagină conţine astfel de termeni şi condiţii, se impune respectarea lor la vizualizarea paginii respective.

 

4. Aceste SITE-uri NU sunt afiliate în niciun fel vreunui operator de transport sau altfel de entitate comercială, indiferent de tip. Deasemenea, SITE-urile NU sunt şi nu vor fi afiliate niciunui partid, alianţă sau grup politic sau vreunui candidat la o funcţie politică, indiferent de convingerile sale.

 

5. În partea de sus a site-urilor găzduite de www.xhost.ro se află un banner publicitar; deasemenea, poate fi folosită publicitatea tip ARBO Context. Aceste bannere NU ne aparţin şi nu ne asumăm răspunderea pentru conţinutul lor şi al linkurilor la care fac referire.

5a. În unele site-uri poate fi inserată publicitate, atât de tip ,,Google AdSense", cât şi bannere publicitare (în urma unor înţelegeri prealabile verbale sau scrise între administratorul site-ului şi doritorul de reclamă). Acest tip de publicitate poate aborda orice subiect (inclusiv politic/electoral, dar fără a încălca punctul 4), cu excepţia materialelor pornografice (inclusiv magazine tip sex-shop, producţii foto/video cu caracter obscen etc.), a materialelor cu caracter rasist, xenofob, atisemit, violent, ilegal sau de natură să afecteze dezvoltarea psihică a minorilor.

 

6. Niciun administrator sau reprezentant al SITE-urilor nu va solicita informaţii de vreun fel vizitatorilor.

 

7. SITE-urile vor prezenta numai material foto şi video, precum şi informaţii catalogate ca fiind utile din domeniul transportului în comun de călători efectuat cu tramvaie, troleibuze, autobuze sau metrouri, din domeniul transportului feroviar de călători şi marfă şi a infrastructurii acestora. SITE-urile nu conţin şi nu vor conţine material obscen, rasist, xenofob sau de altă natură care ar putea pune în pericol dezvoltarea psihică a minorilor şi/sau este ilegal.

 

8. Niciun administrator sau reprezentant al SITE-urilor nu va solicita în niciun fel donaţii financiare sau de altă natură. Credem în lucrurile gratuite.

 

9. SITE-urile vă sunt oferite ,,aşa cum sunt”, fără vreo garanţie. Nu putem fi făcuţi răspunzători pentru nicio pagubă directă, indirectă sau circumstanţială ce ar putea rezulta din utilizarea acestor SITE-uri. Deasemenea, vizitarea site-urilor este condiţionată de înţelegerea şi acceptarea necondiţionată a acestor termeni şi condiţii.

 

 

B. Fotografiile si alte materiale media

            1. Vizualizarea fotografiilor presupune acceptarea fără rezerve a prezentelor regulamente, inclusiv a drepturilor de autor din sectiunea C. Filmele sunt găzduite pe www.youtube.com şi pot fi vizualizate conform termenilor de utilizare ai site-ului www.youtube.com .

           

            2. Singurele editări aduse fotografiilor prezentate în aceste SITE-uri sunt redimensionarea (unde este cazul), inscripţionarea cu semnătura autorului, eventual decuparea (atunci când subiectul pozei ocupă o suprafaţă prea mică raportat la dimensiunile pozei) si rotirea. Alte modificări, indiferent de natura lor, nu sunt aplicate fotografiilor. Vehiculele şi alte imagini vor fi prezentate obiectiv, în starea în care se găsesc la momentul fotografierii. Nu urmărim mascarea realităţii (sub nicio formă), prin urmare nu vor fi ,,corectate” (de exemplu) petele de rugină de pe vehicule.

           

            3. Majoritatea fotografiilor sunt realizate de pe domeniul public. Aceasta nu implică acordul operatorilor de transport sau a altor terţi, întrucât este vorba de fotografii în scop artistic, care nu urmăresc în niciun fel defăimarea respectivilor operatori. În cazul în care în imagini apar şi persoane, nu este necesar acordul acestora în baza Legii Nr. 8/1996, Art. (88), alin. (3). Fotografiile realizate în spaţii private sunt realizate cu acordul proprietarilor şi/sau administratorilor acelor spaţii şi vehicule.

 

            4. În general, fotografiile prezentate în SITE-uri sunt oferite la o rezoluţie de 2272 * 1704 pixeli sau 2592 * 1944 pixeli. Deasemenea, s-a încercat introducerea de fotografii cât-de-cât reuşite, cu vehicule complete (inclusiv tampoane, captatoare, cuple etc.) şi iluminat corespunzător. Desigur, există şi excepţii, fiind cazuri când aceste lucruri nu au fost posibile.

 

            5. Doritorii pot contribui cu fotografii pentru îmbogăţirea galeriei foto, în conformitate cu ,,Regulile pentru adăugarea de fotografii" ce vor fi publicate ulterior.

 

           

C. Drepturi de autor

            1.  Toate fotografiile de pe acest SITE pot fi vizualizate gratuit, cu condiţia respectării prezentelor regulamente.

 

            2. Fotografiile şi alte materiale prezentate pe acest SITE pot fi preluate şi folosite în orice scop, mai putin comercial (nu se vor obţine bani sau alte foloase de pe urma lor). Totodată, re-postarea pozelor se poate face NUMAI cu precizarea sursei (SITE-ul si/sau numele autorului).

            2a. În cazul în care fotografiile şi alte materiale prezentate sunt re-postate pe alte site-uri, blog-uri, forumuri etc. se impune în continuare respectarea acestor termeni şi condiţii. De exemplu, dacă un site terţ specifică faptul că tot conţinutul său este liber de drepturi de autor, acel site trebuie să facă precizarea că orice material preluat de pe familia de SITE-uri Transport-in-comun.ro NU este inclus în această categorie, el fiind în continuare protejat de prezentele termene şi condiţii!

 

            3. Pentru utilizarea materialelor în scop comercial, se impune contactarea autorului respectivelor materiale (în cazul fotografiilor este trecut pe acestea). În cazul în care acesta nu este specificat şi/sau nu are specificate date de contact, se vor contacta administratorii acestor SITE-uri pentru obţinerea permisiunii. Prin ,,autor" se înţelege deţinătorul drepturilor de autor, care poate fi atât realizatorul/producătorul/proprietarul operei, cât şi o terţă persoană care a achiziţionat aceste drepturi de la realizator/producător/prorpietar.

            3a. De la punctul 3 se exceptează presa on-line sau scrisă, cu condiţia ca materialele să fie distribuite gratuit (cititorii să nu trebuiască să plătească pentru accesul pe site sau pentru achiziţionarea ziarului/revistei) şi să fie respectate punctele 2 şi 2a. Acest articol nu se aplică fotografiilor de la punctul 4.

 

            4. Nu pot fi utilizate în scop comercial (inclusiv presă!) fotografiile care NU au fost realizate pe domeniul public, respectiv fotografiile efectuate în depouri, garaje, remize şi alte unităţi care nu pot fi considerate domeniu public. În acest caz, se impune obţinerea acordului scris şi de la proprietarii vehiculelor repsective, pe lângă cel al fotografului / deţinătorului de drepturi de autor.

 

            5. Adăugarea de legături (link-uri) spre SITE-uri este permisă, cu condiţia să nu fie folosită pe pagini cu caracter obscen, rasist, xenofob sau alt caracter ilegal şi/sau care poate pune în pericol dezvoltarea psihică a minorilor.

 

            5. Aceste prevederi se aplică si arhivelor din secţiunile de download şi fişierelor din ele.           

 

            6. Denumirile inscripţionate pe vehicule pot fi mărci înregistrate ale operatorilor respectivi sau ale unor terţi.

 

D. Protecţia datelor

            1. Acest SITE colectează, prin intermediul ShinyStat şi Histats.com informaţii cu privire la numărul zilnic de vizitatori şi vizualizări. Prin ShinyStat se colectează numai numărul total de vizitatori şi repartizarea lor geografică (până la nivel de localitate), numărul total de vizualizări şi informaţii legate la motoarele de căutare folosite, sistemule de operare, browser-ele şi site-urile pe care au fost plasate link-uri folosite pentru a vizita acest SITE. Acest sistem permite arătarea (doar administratorului) ultimelor 15 IP-uri ale vizitatorilor, fără posibilitatea salvării acestora. Pe baza valorilor contorizate prin ShinyStat se întocmesc statistici generale cu privire la numărul de vizite şi afişări.

            1a. Prin Histats.com (folosit doar pentru site-urile Brăila, Constanţa şi Târgovişte) se colectează în plus şi date referitoare la timpul petrecut pe site şi subpaginile vizitate. Deasemenea, sunt reţinute IP-urile ultimilor 10.000 vizitatori. Aceste date sunt folosite în scop statistic, nefiind făcute publice.

            1b. Cele două motoare de indexare a vizitatorilor se bazează pe cookie-uri pentru întocmirea statisticilor.

 

            2. Acest site nu face publice datele confidenţiale ale vizitatorilor (IP) şi ale celor cu care administratorii poartă corespondenţa (e-mail, adresă de poştă electronică, număr de telefon etc.), conform legislaţiei în vigoare.

 

            3. În cazul afişării unor reclame în SITE-uri de către furnizorii de reclamă de la secţiuna A, punctele 5 şi 5a, pot fi descărcate cookie-uri în calculatorul Dumneavostră.

 

            4. Anumite pagini conţin un script pentru motorul de căutare Google. La efectuare unei căutări, acesta poate descărca cookie-uri în calculatorul Dumneavoastră. Pentru utilizarea acestui motor de căutare, trebuie să fiţi de acord cu Termenii şi Condiţiile impuse de către Google.

 

            5. Blocarea cookie-urilor de către Dumneavoastră se poate face din setările browser-ului. Pentru Firefox recomandăm add-on-ul AdBlockPlus (disponibil gratuit). Acesta poate bloca orice script, inclusiv publicitatea.

 

            6. Accesul pe SITE NU este condiţionat de acceptarea cookie-urilor! Totuşi, recomandăm permiterea cookie-urilor motoarelor de indexare a vizitatorilor, rapoartele generate de acestea fiind folosite pentru îmbunătăţirea site-urilor.

 

E. Contact

            Transportbucuresti.trei(a)gmail(DOT)com (se va înlocui (a) cu @ si (DOT) cu punct). Timpul de răspuns la un e-mail primit este de maxim 30 de zile calendaristice.

 

 


 

EN

A. General considerations

1. By the word "SITES" we understand the whole ,,family” of web-sites: www.transport-in-comun.ro, meaning: http://transport-in-comun.ro/ , www.transportromania.trei.ro , http://www.brasov-transport.uv.ro/ , http://www.transport-braila.uv.ro , http://www.transportbucuresti.trei.ro/ , http://www.transport-constanta.110mb.com/ , http://www.craiova.pluto.ro/ , http://www.transportploiesti.trei.ro/ , http://www.sacele-transport.uv.ro/ , http://www.transport-slatina.uv.ro/ , http://www.transport-targoviste.uv.ro , http://www.targu-jiu.uv.ro/ , http://www.transport-tulcea.uv.ro/, http://www.thessaloniki.uv.ro/ , http://www.sibiu.trei.ro/ , http://www.trenuri.uv.ro and all of their subdomains.

 

2. By visiting any of the web-sites from the list above, you agree to respect all the rules and conditions of use that are presented on this web-page. If you do not agree to one or more of these rules, please stop visiting the SITES.

 

3. Some pages may have different rules and condition of use. If a page has other rules and condition, it is mandatory to respect them while visiting that page..

 

4. These SITES are NOT affiliated to any transport company or any other type of commercial entity. Also, the SITES are NOT (and will never be) affiliated to any political party or alliance and to any candidate for any political job.

 

5. An advertising banner is placed on the top of the pages of the sites hosted by www.xhost.ro ; also ARBO Context advertising might be used. These banners DO NOT belong to us and we offer no guarantee for their content.

5a. Some sites may contain advertising like banners or "Google AdSense". The banners will be posted after a verbal or written agreement between the web-site administrator and those willing to advertise on the site. This advertising may be about any subject (including political advertising, but without violating art. 4), except porn-related subjects (including sex-shops, porn movies/pictures) and xenophob, rasist, anti-Semitic, violent or not suited for underage persons matherial. Also, the adevertising may not be related to anything illegal by Romanian law.

 

6. No administrator nor representative of the SITES will ask any information for any visitor.

 

7. The SITES will present to you only photo and video material and information considerred to be useful in the area of public passengers transport (by tram, trolleybus, bus and subway train) and rail traffic (including freight trains) and their infrastructure. The SITES wil NOT contain obscene or any other type of adult and/or ilegal content.

 

8. No administrator nor representative of the SITES will ask for any donations (money or others). We believe in free stuff.

 

9. The SITES are offered to you "as they are", without any assurance. We can't be held responsible for any direct, indirect or circumstantial damage that may result from using these SITES. Also, by visiting these SITES, you agree to understand and respect all of these rules and conditions.

 

 

B. Photos and other media matherials

            1. By watching the photos, you agree to these rules and conditions, including the copyright details, presented in section C. The video matherials are hosted on www.youtube.com and can be watched according to that site's rules and regulations.

           

            2. The only changes brought to the photos presented on the SITES are: re-sizing (where is needed), adding the author's signature or logo, cropping (if needed) and rotation of the picture (where needed). Any other changes are not applied to the pictures. The vehicles in the images will be presented impartial, in their condition at the shooting's time. Our goal is not to alter the reality, therefore we won't "correct" (for example) the rusted zones of a vehicle.

           

            3. Most of the pictures were taken on the public domain (streets, bridges etc.). These photos have a pure artistical purpose, therefore an agreement with the owners of the vehicles in not legaly required; the photos' goal is not defamation of the vehicles' owners. The agreement of the persons that may appear in the pictures is not needed, according Law No. 8/1996, Art. (88), alin. (3). The pictures taken in private places (for examples yard, garage etc.) had the accept of the place's owner and of the vehicles' owners.
 

            4. Ussually, the pictures displayed on the SITES are offered to you at a resolution of 2272 * 1704 pixells. Also, we tried to show good pictures, with complete vehicles (including pantographs, the cars - if it's a rail picture etc.) and good light. But there exceptions, because sometimes was not possible to obtain an aesteticaly correct photo.

 

            5. Those who want may contribute with pictures for the photo galleries, according to "Rules for adding pictures" that will be published later.

 

           

C. Copyright

            1.  All the pictures can be watched for free, but you have to agree these rules and conditions.

 

            2. The pictures and any other matherials presented on these SITES can be re-used for any purpoase, EXCEPT comercial (when you obtain money or other beneffits). The re-post of the pictures can be done only if you specify the source (the site and/or the name of the photographer).

            2a. If the pictures from these SITES are re-posted on other websites, blogs, forums etc., it is still mandatory to respect these rules and conditions. For example, if a third party website specify, in its terms of use, that all its content is public domain, being free for any copyright, that site must inform its viewers that any matherial taken from Transport-in-comun.ro SITES is NOT included into the public domain section and it is protected by these rules and conditions!

 

            3. In order to use photos or other matherials of the SITES  for comercial purpoase, you have to contact the autohor of the picture or other matherial that you'd like to use. If no author is specified, the SITES' administrators will be contacted for the permission. By "author" we understand the copyright owner, which can be the author of the photography or a different individual that obtained them from the author.

            3a. The on-line and written press is excepted from art. 3, with the express condition that the art. 2 and 2a are respected and the matherials are distributed to the audience free of charge (the readers must not pay to have acces on the web-site or for the written newspaper/magazine). This article does NOT apply to pictures specified in art. 4.

 

            4. The pictures that were NOT taken on public domain can't be used for commercial purposes (including showing them in press!). This reffers to pictures taken in places like garrages, yards and other private properties- To use this pictures for a commercial purpose you need a writen agreement from the vehicles' owner(s) and from the picture's author

 

            5. You may add links to the SITES without any problem. The only condition is not to add a link to the SITES on obscene and/or ilegal web-sites.

 

            6. These rules and conditions apply also to the download section.

 

            7. The names and logos displayed on the vehicles can be registred marks of the vehicles' owners or third parties.

 

D. Data protection

            1. These SITES collects information regarding the daily number of visitors and page views, through ShinyStat and Histats.com. By ShinyStat we collect only total number of visits and their geographical distribution (village/town/city), total number of page views and information about the search engines used, operating systems, browsers and sites from where links were followed to get to the SITES. This system allows the administrator to see the IPs of the last 15 visitors, without the possibility of saving them. By ShinyStat we make general statistics regarding the number of unique visitors and page views.

            1a. By Histats.com (used only for Brăila, Constanţa and Târgovişte's sites) we also collect data about time spent on the SITES and its subpages. Also, the IPs of the last 10.000 visitors are stored. These datas are used only for statistics, they are not release to the public.

            1b. The two stats engines use cookies to make their statistics.

 

            2. This site don't release to the public the private data of its visitors (IPs) and of the peoples that corresponds with the SITES' administrator (e-mail, mail address, phone number etc.), according to the Romanian law.

 

            3. When advertising is displayed by the advertising providers form Section A, art. 5 and 5a, cookies may be donwloaded into your computer.

 

            4. Some pages may contain a Google search engine. Whe used, this may download cookies into your computer. For using the Google search engine you must agree Google's Terms of Service.

 

            5. Blocking cookies can be done from your browser's settings. For Firefox users we recommand the free add-on AdBlockPlus. This allows you to easily block any script, including advertising content.

 

            6. To visit this site it is NOT mandatory to accept the cookies! However, we recommand allowing cookies from the stats engines. Their reports are very helfpull in improving these SITES.

 

E. Contact

            Transportbucuresti.trei(a)gmail(DOT)com ( (a) will be replaced with @ and (DOT) with a dot). We will answer in maxmimum 30 days.