Bine aţi venit pe site!

    Acest site este dedicat, în primul rând, materialului rulant de cale ferată ce circulă pe şinele României. Site-ul a luat fiinţă la 11.12.2006, ajungând în prezent la peste 15.000 de fotografii.
    Odată cu împlinirea a 5 ani, vă punem la dispoziţie o nouă interfaţă a site-ului, urmând ca, în viitorul apropiat, să adăugăm şi secţiuni noi.
    Totodată, site-ul este încă în reconstrucţie, aşa că anumite secţiuni pot fi inaccesibile.
  
 Site-ul nu este afiliat niciunui operator de transport feroviar şi nu este susţinut financiar decât de către autorul său. Articolele prezentate pe site vor fi obiective, fără a se masca realitatea. Se interzice utilizarea oricăror fotografii sau materiale de pe acest site în scop comercial.

Important: vizualizarea fotografiilor găzduite pe Photobucket - vezi mai mult


Termeni de utilizare

Galerie FOTO (22480 poze, 20,020 GB)

    Galeria foto a site-ului cuprinde peste 15000 de fotografii, realizate din 2005 şi până în prezent, acoperind toate tipurile de vehicule feroviare (locomotive electrice şi diesel, vagoane de călători şi marfă, drezine), dar şi multe staţii de cale ferată (infrastructură, clădiri, semnalizări). Această galerie foto este în continuă actualizare, ultimele poze adăugate fiind evidenţiate în pagină prin scrierea textului ce le însoţeşte cu culoarea albastră.
    Începând cu data de 11.12.2011 s-a trecut la noile denumiri ale rangurilor trenurilor: regio (R), interregio (IR) şi intercity (IC). În descrierile pozelor realizate până la această dată se vor folosi în continuare denumirile vechi (personal (P), accelerat (A), rapid (R) şi intercity (IC)), chiar dacă pozele vor fi adăugate pe site după data de 11.12.2011. În cazul fotografiilor realizate după această dată se vor folosi denumirile noi.

>> Mergi la galeria foto
>> Mergi la jurnalul de actualizări
>> Mergi la canalul Youtube

Reportaje şi infrastructură

    Această secţiune cuprinde prezentări ale unor evenimente (precum Zilele Feroviare) şi ale unor secţii de circulaţie.

    În viitorul apropiat, secţiunea va fi îmbunătăţită, urmând a se extinde prezentarea secţiilor cu linii precum Ploieşti - Măneciu, Braşov - Întorsura Buzăului sau Piteşti - Curtea de Argeş.

 

>> Mergi la secţiunea ,,Reportaje şi infrastructură"

Date tehnice ale materialului rulant

     Această secţiune va curpinde caracteristici tehnice ale materialului rulant din ţara noastră. Scopul secţiunii este de a prezenta celor interesaţi unele caracteristici de bază ale vehiculelor feroviare.

    Această secţiune va fi deschisă în cursul anului 2014!

 

>> Mergi la secţiunea ,,Date tehnice ale materialului rulant din România"