Pagina 1 din 6

Discuţii generale

MesajScris: Mar 29 Ian 2013, 15:59
de Alexandru
Oprescu a anunțat cine va trasa noul Plan Urbanistic General al Capitalei

Concursul de soluții pentru trasarea noului Plan Urbanistic General al Capitalei a fost câștigat de către o asociere ce are drept lider Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. n funcţie de noul PUG se elaborează Planurile Urbanistice Zonale (PUZ-uri) sau Planurile Urbanistice de Detaliu (PUD-uri) şi se emit autorizaţiile de construcţie.

Anunțul a fost făcut de către Primarul General al Municipiului București, Sorin Oprescu, în cadrul ședinței de Consiliu General de marți. "Dacă nici școala de Arhitectură n-ar fi prezentat o ofertă bună, nu știu ce m-aș fi făcut. Dacă îl asculți pe arhitectul-șef al Capitalei, te iei cu mâinile de cap" - a comentat primarul general. Contractul va fi în valoare de 4 sau 5 milioane lei.

Jurizarea proiectelor a fost făcută de către specialiști desemnați de Primarul general. Proiectele au fost prezentate anonim, jurații necunoscând cui aparțin proiectele.

În cursă rămăseseră consorţiile: Metroul SA - lider împreună cu Western Outdoor SRL, Albert Speer gmbh (Germania), IHS Romania şi, pe de altă parte, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu - lider împreună cu Arnaiz Consultores (Spania), Intergraf, Sinergetics Corporation, AECOM România, Compania de Consultanţă şi Asistenţă Tehnică. Concernul condus de Universitatea de Arhitectură a câștigat trasarea noului Plan de Urbanism General al Bucureștiului.

Planul Urbanistic General al Bucureștiului expira pe 25 ianuarie 2013, iar consilierii generali au decis prelungirea lui cu încă trei ani, până în 2016. Decizia CGMB era așteptată în contextul în care dacă PUG-ul Bucureștiului ar fi expirat, Primăria nu ar mai fi putut elibera autorizații de construire sau desființare a imobilelor.

Această prelungire a fost făcută pe baza unei Ordonanțe de Urgență date de Guvernul Ponta cu doar 6 zile în urmă, OUG nr. 85/2012, care permite CGMB să prelungească termenul de valabilitate a PUG-ului cu maxim 3 ani.

Planul Urbanistic General reprezintă "legea de bază" în funcţie de care se elaborează PUZ-uri (Planuril Urbanistice Zonale) sau PUD-uri (Planuri Urbanistice de Detaliu) și autorizații de construcție. Legea Urbanismului dictează, în articolul 62, faptul că "în situaţia neactualizării documentaţiilor de urbanism până la expirarea termenelor de valabilitate prevăzute prin hotărârile de aprobare a acestora, se suspendă eliberarea autorizaţiilor de construire/desfiinţare".

PUG-ul Bucureștiului datează din anul 2000 și a expirat în 2010. De atunci valabilitatea planului a fost prelungită de CGMB cu câte un an în 2010 și 2011 și acum cu trei ani, până în 2016.

În paralel, Primăria Capitalei a inițiat abia în 2010 demersurile pentru a realiza un nou PUG, dar acestea au întâmpinat mai multe dificultăți și în vara lui 2012 au fost reîncepute procedurile pentru licitația de desemnare a unui proiectant al noului PUG. Este așteptat ca realizarea PUG să dureze 3 ani, astfel încât acesta să fie gata înainte de expirarea planului actual.

Sursa: b365.ro

Re: Discuţii generale

MesajScris: Sâm 16 Mar 2013, 17:16
de Alexandru
Atenție în trafic! Au început lucrările de reparare a carosabilului pe 7 artere mari din Capitală

Lucrările de reparare a carosabilului pe mai multe artere din Capitală, printre care bulevardele Iuliu Maniu, Mihai Bravu, Ghencea, Prelungirea Ghencea, Metalurgiei, Calea Vitan şi Şoseaua Fundeni, au fost începute, vineri, de reprezentanţii firmelor care au contract cu Administraţia Străzilor.

Directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman, a declarat vineri, pentru Mediafax, că au fost începute lucrări de reparare a gropilor din carosabil care au apărut după perioada de iarnă pe mai multe artere.

Printre acestea e numără bulevardele Iuliu Maniu, Mihai Bravu, Ghencea, Metalurgiei Calea Vitan, Şoseaua Fundeni, Prelungirea Ghencea şi pe străzile Nataţiei şi Morarilor, în timp ce pe Bulevardul Dacia vor fi continuate lucrările de refacere a trotuarelor.

Totodată, vor începe lucrările de refacere a marcajelor rutiere pe bulevardul Regina Elisabeta, Şos. Ştefan cel Mare, Şos. Mihai Bravu şi în zona Izvor.

Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Străzilor, repararea gropilor şi trasarea marcajelor pe carosabil sunt dependente de condiţiile meteo. Astfel, este nevoie de temperaturi pozitive nu numai ziua, ci şi în timpul nopţii, certificările cerând ca în timpul zilei să fie înregistrate peste 8-10 grade, iar pe durata a trei nopţi consecutive temeperatura să fie de peste 5 grade .

Până la votarea bugetului municipalităţii, lucrările vor fi efectuate pe cheltuiala constructorului, urmând ca ulterior să se încheie contracte subsecvente, prin care să fie demarate lucrări ample de reparaţii şi pe alte artere.

Primarul general al Capitalei a cerut luni, în cadrul unei sedinţe cu reprezentanţii Administraţiei Străzilor şi asfaltatorii responsabili cu întreţinerea străzilor, ca din 15 martie să fie reparate gropile apărute după iarnă şi să fie refăcute marcajele rutiere.

b365.ro

Re: Discuţii generale

MesajScris: Joi 04 Apr 2013, 14:15
de Alexandru
Astaldi si Primaria generala incalca Legea Urbanismului prin construrirea unel cladiri de birouri intr-o zona protejata.

http://www.b365.ro/primaria-capitalei-acuzata-ca-propune-o-cladire-de-birouri-pentru-astaldi-intr-o-zona-protejata_188523.html

Re: Discuţii generale

MesajScris: Dum 14 Apr 2013, 19:22
de Alexandru
Șefii RATB acuzați de deturnare de fonduri: Salarii și cheltuieli uriașe

Un control al Guvernului la RATB, făcut la solicitarea lui Sorin Oprescu, a descoperit nereguli grave în administrarea fondurilor regiei. Raportul de control arată că Regia de Transport a cheltuit sume uriașe pentru salarii și alte cheltuieli de protocol abuzive.

Corpul de Control al Guvernului a identificat în activitatea Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) în perioada 2010-2012 mai multe nereguli grave în administrarea fondurilor.

Raportul relevă, spre exemplu, că au fost cheltuiți 10.530 de lei pentru stilouri cu peniță de aur și în numai în doi ani, 450.000 de lei au fost cheltuiți pe cafea şi produse de patiserie.

Mai mult, s-au descoperit o serie de salarii exorbitante, ce depăşeşc mii de euro, astfel, directorul de resurse umane are un venit brut de 23.036 lei, directorul de infrastructură câştigă 12.599 lei, iar directorul de exploatare transport extern are un salariu brut de peste 11.511 lei.

În plus, nota de control arată că reprezentanţii RATB au acoperit pierderi de 12,1 milioane lei din fondurile destinate servicului de transport public subvenţionat, prin schimbarea destinaţiei banilor, şi au comis nereguli în atribuirea unor contracte de achiziţii, fapte ce pot întruni elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

RATB a încheiat în ianuarie 2011 şi un contract de asociere cu societatea Astra Vagoane Călători prin care părţile s-au obligat să retehnologizeze un lot de tramvaie, cu podea 100% coborâtă, la un cost de producţie estimat la 1,6 milioane euro, deşi regia proiectase şi fabricase deja un tramvai modern, cu podea parţial coborâtă, care a răspuns cerinţelor de trafic, la un cost de circa 800.000 euro. Contractul de asociere a fost semnat, ca director al Uzinei de Reparaţii RATB, de o persoană care, din septembrie până în octombrie acelaşi an, a fost în acelaşi timp salariat atât al RATB, cât şi al societăţii Astra Vagoane.

Solicitarea de efectuare a unui control a fost transmisă premierului Victor Ponta în luna noiembrie a anului trecut de către primarul general Sorin Oprescu.

b365.ro

Sinteza controlului facut de Corpul de Control al Guvernului: http://www.b365.ro/media/other/201304/sinteza-ratb_12428700_41550600.pdf

Re: Discuţii generale

MesajScris: Vin 07 Iun 2013, 10:09
de Alexandru
Intra in reperatii si Parcul Tei din Sectorul 2. In cadrul parculul vom gasi o mocanita care va aminti de vechea mocanita care circulat intre anii 1950-1970 pe traseul actualei liniii de tramvai intre Tei si Pipera. Mocanita era supranumita "o minune a tehnicii mondiale".

Noi distracţii în Parcul Tei din Bucureşti: roller coaster cu şapte capete şi o casă a groazei

http://www.b365.ro/foto-noi-distractii-in-parcul-tei-din-bucuresti-roller-coaster-cu-sapte-capete-si-o-casa-a-groazei_191059.html

Re: Discuţii generale

MesajScris: Dum 09 Iun 2013, 12:36
de Alexandru

Re: Discuţii generale

MesajScris: Lun 01 Iul 2013, 19:34
de Alexandru
Terminalul RATB Titan.

Avem anunt "Pastrati curatenia!",dar zona e plina de jeg si mizarie. Oare Rosal-ul lui Prigoana ce pazeste?

Re: Discuţii generale

MesajScris: Mar 17 Sep 2013, 08:59
de Andrey
Iti spun eu ce pazeste. Caini si nici p-aia. :lol:

Re: Discuţii generale

MesajScris: Mar 28 Ian 2014, 17:21
de Alexandru
RATB are o nouă conducere, Marţi, 28 Ianuarie 2014

În baza rezultatelor finale ale procedurii de evaluare/selecţie a candidaţilor pentru numirea directorului general şi a directorilor executivi în cadrul Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Consiliul de Administraţie al Regiei a hotărât, în sedinţa din data de 21.01.2014, validarea directorilor nominalizaţi de Comisia de evaluare/selecţie, astfel:

1. Doman Daniel Florentin - Director General

2. Bunea Valeriu - Director Programare şi Siguranţa Circulaţiei

3. Duţă Mariana - Director Financiar–Contabilitate

4. Dragnea Adrian - Director Mentenanţă şi Administrare Sisteme

5. Alecsandrescu Constantin - Director Achiziţii şi Marketing

6. Savu Ileana - Director Administrativ şi Asistenţă Socială

7. Cazan Gheorghe - Director Uzina de Reparaţii

Având în vedere că, în urma procedurii de evaluare/selecţie a candidaţilor pentru postul de Director Întreţinere Sisteme Energetice şi Cale de Rulare, niciunul dintre participanţi nu a îndeplinit punctajul stabilit de Comisia de evaluare/selecţie, Consiliul de Administraţie al RATB a hotărât organizarea unui nou concurs pentru această funcţie. Până la desemnarea noului director, interimatul va fi asigurat de domnul Doman Daniel Florentin, Director General, prin preluare de atribuţii.

http://www.ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=341

Re: Discuţii generale

MesajScris: Mar 04 Feb 2014, 22:57
de Alexandru
Oprescu, atenţionat de UNESCO pentru distrugerea patrimoniului din Capitală

Comitetul Internaţional al Oraşelor şi Satelor Istorice (CIVVIH - ICOMOS) a adoptat rezoluţia prin care solicită autorităţilor române să respecte legislaţia internaţională de protecţie a patrimoniului. ICOMOS este instituţia care avizează intrarea clădirilor cu valoare în patrimoniul UNESCO la nivel mondial. Rezoluţia a fost emisă în urma sesizării Asociaţiei ProDoMo, care a prezentat raportul Patrimoniul Bucureştiului 2008-2012. Sesizarea Asociaţiei ProDoMo a fost susţinută de Asociaţiile ProPatrimonio şi Salvaţi Bucureştiul. Prin adoptarea rezoluţiei autorităţile române sunt solicitate să ia măsuri urgente pentru conservarea patrimoniului bucureştean.

Rezoluţia împreună cu un raport despre situaţia patrimoniului din Bucureşti vor fi prezentate şi dezăbătute în cadrul unei conferinţe de presă ce are loc miercuri, de la ora 12:00 la Casa Mincu din strada Arthur Verona numărul 19.

„România a semnat mai multe tratate internaţionale şi, bineînţeles, europene. Prin acestea are nişte obligaţii vizavi de clădirile de patrimoniu. Multe dintre ele nu sunt respectate în ceea ce priveşte patrimoniul din Bucureşti. Implicaţiile sunt multiple", a explicat Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul", conform Adevarul.

Reprezentantul Asociaţiei ProDoMo, Roxana Wring, a explicat că problema ignorării patrimoniului cultural este o „bătălie lungă" care se poartă între asociaţiile de profil şi autorităţi, respectiv politicieni.

„Faptul că autoritatea ICOMOS, o instituţie care numără peste 1.100 de experţi la nivel mondial, condamnă autorităţile române nu este un semn bun. La nivel european se discută de dezvoltare durabilă, de regenerare urbană şi despre patrimoniu, în timp ce noi mergem înapoi în loc să mergem în secolul XXI", a explicat Wring.

http://www.b365.ro/oprescu-atentionat-de-unesco-pentru-distrugerea-patrimoniului-din-capitala_201996.html#sthash.9UXhSLY7.dpuf

autoduba

MesajScris: Joi 06 Mar 2014, 19:37
de Nelu
Buna ziua
Poate cineva să-mi ofere câteva date despre autoduba din imagine?
Mulţumesc

Re: Discuţii generale

MesajScris: Vin 06 Iun 2014, 12:00
de Alexandru
Locatarii din sectorul 3 se vor simti ca niste animale in niste tarcuri dupa ce Primaria sectorului 3 monteaza garduri de doi metri in jurul blocurilor.

Aceasta este o alta stupizenie marca Robert Negoita dupa pergolele colorate de pe Bd.Unirii.

http://www.b365.ro/investi-ii-marca-negoi-a-gard-inalt-de-doi-metri-ca-de-lagar-in-jurul-blocurilor_209377.html

Re: Discuţii generale

MesajScris: Mie 20 Iul 2016, 17:06
de 133
A inceput constructia miniparapetului roz marca Negoita/PS3, pe cheiul Dambovitei, de la Centura spre Vitan! :shock: :o

Re: Discuţii generale

MesajScris: Lun 25 Iul 2016, 20:49
de 133
S-a cam dus vopseaua de pe cioara... Adica de pe cioara Astaldi, de pe gard... pentru care s-a dat vrabia din mana...

Re: Discuţii generale

MesajScris: Vin 29 Iul 2016, 18:01
de 133
D-ale Bucurestiului.
Se schimba iluminatul public pe Cutitul de Argint si pe Serban Voda (deja prin spate pe la Sf. Spiridon).

Re: Discuţii generale

MesajScris: Mie 03 Aug 2016, 10:03
de 133
Negoita al II-lea cred ca va reusi sa fie primul primar care largeste bulevarde dupa 1989. Asa... subtil. Pe Grigorescu si Patrascanu se creaza un nou trotuar! Iar pe viitor probabil trotuarul vechi va deveni parcare iar vechea parcare va deveni banda de circulatie!
Daaa... sa bage de seama ca a dat-o in arogante Videniste si dalele alea gri montate acum doua luni perimetral la o parcare pe Patrascanu de la Baraj spre Georgian acu' le scoate si monteaza unele colorate. Ori asta este cam risipa a banului public pe fata.
Pe 1 Decembrie in zona terminalului Faur poarta 4 am vazut una si mai dubioasa. Pavaj colorat peste asfalt... pe juma' de trotuar.

Re: Discuţii generale

MesajScris: Sâm 06 Aug 2016, 20:37
de 133
Well... la PS3 lucrurile sunt putin aleatorii. Pe de o parte pare ca se pregateste largirea partii carosabile, mutadu-se trotuarele mai "acana", pe de alta...

Re: Discuţii generale

MesajScris: Lun 08 Aug 2016, 18:35
de 133
De prin Bucuresti.

Re: Discuţii generale

MesajScris: Dum 14 Aug 2016, 22:02
de 133
De prin sectorul 3.

Re: Discuţii generale

MesajScris: Lun 15 Aug 2016, 22:53
de Dr2005
Pe Lucreţiu Pătrăşcanu se pare că vechiul trotuar va deveni pistă de biciclete... în practică, sigur va deveni parcare.

Re: Discuţii generale

MesajScris: Joi 18 Aug 2016, 10:26
de 133
De prin urbe.

Re: Discuţii generale

MesajScris: Dum 21 Aug 2016, 22:15
de 133
Doua cladiri mai deosebite.
1. Tetris-ISC, Bd. C. Coposu.
2. Str. Esarfei.

Re: Discuţii generale

MesajScris: Mar 30 Aug 2016, 20:47
de 133
Molu' de la Obor...

Re: Discuţii generale

MesajScris: Sâm 03 Sep 2016, 19:15
de 133
Trotuar "refacut" de nenii aia cu devierea marelui canal din vecinatatea Junior/Tribunal in vederea construirii unei cladiri noi pe col de intersectia Unirii cu Mircea Voda.

Re: Discuţii generale

MesajScris: Joi 08 Sep 2016, 11:50
de 133
Se adanceste groapa.

Re: Discuţii generale

MesajScris: Mar 13 Sep 2016, 14:45
de 133
Pierdut radioni, ii declar nuli! :lol: A... stai ca i-am gasit, se pregatesc de o asfaltare prin zona de la Doi Cocosi spre Odaii. :twisted:

Re: Discuţii generale

MesajScris: Dum 18 Sep 2016, 16:48
de 133
De prin Pantelimon...

Re: Discuţii generale

MesajScris: Mie 21 Sep 2016, 20:10
de 133
Ihh... inca in un mall pe calapod de bordei, cu intrarea in groapa. Ma deprima chestia asta. La Sun Plaza mai inteleg, ca e facut pe teren in panta, dar la astia terenul e perfect plat...

Re: Discuţii generale

MesajScris: Joi 27 Oct 2016, 17:10
de 133
Sa vedem rezultatul la Lidl si Veranda.
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Re: Discuţii generale

MesajScris: Joi 27 Oct 2016, 17:12
de 133
Partea 2.
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine